Som una organització sense ànim de lucre per a professionals de coaching que acompanyem en català.

Contacte

info@coaches.cat

Blog

Ikigai

Ikigai (生き甲斐) és un concepte japonès que vol dir «la raó de viure» o «la raó de  ser». En la cultura d’Okinawa, l’ikigai es concep com «una raó per aixecar-te cada  matí».

En la nostra societat cada cop ens estem allunyant més de la idea que les coses  materials i els diners ens donen la felicitat. Descobrir el teu Ikigai implica conèixer el  teu propòsit i anar en la direcció que dona sentit a la teva vida. És un principi de la  Medicina Tradicional Japonesa ja que proporciona benestar, salut i segons les darrers  investigacions científiques, també més longevitat. 

La teva passió és el que estimes i en el què destaques, però si no és útil a la societat viuràs amb un sentiment de poca rellevància. 

La teva professió és allò en el que destaques i pel que guanyes diners, però si no ho  estimes et pots sentir buit. 

La teva missió és el que estimes i el què el món necessita, però si no pots guanyar  diners viuràs sempre amb incertesa econòmica. 

La teva vocació és el que el món necessita i pots guanyar diners, però si no  destaques, també viuràs amb incertesa. 

L’Ikigai naix de la intersecció de les 4 grans àrees a la teva vida: 

• El que estimes 

• En el què destaques 

• El que el món necessita 

• Pel que guanyes diners

Et convido a descobrir el teu ikigai en tant sols uns minuts realitzant els següents  exercicis.  

• Pensa i anota 5 activitats que t’entusiasmi realitzar-les. 

• Pensa i anota 5 activitats que se’t donin bé. 

• Pensa i anota 5 activitats que siguin necessàries avui en dia. 

• Pensa i anota 5 activitats por les que et puguin pagar. 

Observa si hi ha alguna activitat que apareix en les 4 àrees. Sinó observa les activitats  que apareixen en més àrees, i mira si realitzant alguna lleugera modificació o canvi, poden encaixar en les àrees restants. Sigues honest amb les teves respostes i observa què apareix. 

Durant les pròximes setmanes continua reflexionant sobre aquesta pregunta. Pots  considerar utilitzar una llibreta per anar anotant les teves idees i observar com la  resposta va evolucionant. 

Per descobrir el teu ikigai pots necessitar una mica de temps. Quan més gran sigui  la teva determinació, més ràpid el trobaràs. Diuen que els dies més importants de la  teva vida són el dia del teu aniversari, i el dia que trobes el teu propòsit. Desitjo que  avui hagi estat un dia important per tu. Qualsevol dubte o comentari, estic a la teva  disposició. 

Autor:

Albert Cervelló
Albert Cervelló Griso

Author

Albert Cervelló Griso